KOMEDIE

USA 2015

Regi: Sean Anders, John MorrisManus: Brian Burns

Skuespillere: Mark Wahlberg, Will Ferrell, LindaCardellini, Thomas Haden Church, Alessandra Ambrosio, HannibalBuress

Aldersgrense: Tillatt for alle

Brad (Will Ferrell) har alltid ønsket å bli far, men han ble steril etter en ulykke hos tannlegen. Han har vært så heldig å gifte seg med en kvinne som har to barn fra før, og lever lykkelig som stefar. I alle fall ganske lykkelig. Barna har ikke akkurat godkjent ham, og det blir ikke bedre da barnas biologiske far plutselig dukker opp. Dusty (Mark Wahlberg) er full av muskler, kjører motorsykkel og barna ser på ham nesten som en superhelt.

Filmen, som er laget av blant andre regissør og manusforfatter Sean Anders («Horrible Bosses 2»), starter helt greit med noen ganske morsomme scener, men det tar ikke lang tid før det bare er en eneste lang pissekonkurranse. Humoren er uoriginal og barnslig, og kvinnerollen er direkte patetisk. Jeg synes det er rart at filmen ikke har en aldersgrense på minst 11 år, for det er flere scener med veldig ufint språk, dårlige holdninger og grovt innhold som ikke egner seg for barn.

Filmens siste del oppleves som et skikkelig antiklimaks. Gjennom hele filmen har det bygget seg opp til en eksplosjon, men plutselig er alle bare gode venner og det hele avsluttes med en merkelig dansesekvens. Alt i alt, en hanekamp full av billige vitser og halvdårlige poenger pakket inn i et tykt lag med testosteron.