Regi: Yorgos Lanthimos **Drama/romantikk/svart komedie

England/Frankrike/Nederland/Hellas/Irland 2015

Manus:** Efthymis Filippou, Yorgos Lanthimos Skuespillere: Colin Farrell, Léa Seydoux, Rachel Weisz, Ben Whishaw med flere.

Aldersgrense: 15 år

Filmen er satt i en dystopisk fremtid hvor samfunnet er basert på at alle skal være i par. Single mennesker blir sendt på Hotellet . Der har de 45 dager på å finne seg en partner. Klarer de ikke å finne noen i løpet av tidsrammen, blir de omgjort til et dyr og sluppet ut i skogen. De velger selv hvilket dyr. Filmen er regissør Yorgos Lanthimos og hans faste skrivepartner Eftymis Filippous («Dogtooth», «Alps») første engelskspråklige film.

David (Colin Farrel) blir forlatt av kona og havner på Hotellet . Med seg har han broren, Bob, som nå er en hund. Han sliter med å finne noen som han passer sammen med, og det kan virke som om et nytt liv som hummer nærmer seg. Han prøver derfor å lure seg inn i et forhold under falske premisser. Han blir oppdaget, men får uventet hjelp og flykter ut i skogen hvor opprørerne holder til. Her er imidlertid reglene stikk motsatt. Nåde deg hvis du blir forelsket.

Hvis du liker svarte komedier, kan du ikke gå glipp av denne. Stort svartere enn dette blir det ikke. Filmen er helt absurd, samtidig helt logisk. Den er sær, rar og ikke minst original, og vil garantert gi deg en opplevelse du sent vil glemme. Den er nok ikke for alle, men har du en litt utviklet filmgane som strekker seg utenfor de store studiofilmene, er den absolutt verdt å smake på.