Gjerningsmannen antas å ha vært psykisk ustabil, og innenriksminister Milan Chovanec sier det ikke er snakk om noen terrorhandling.

Mannen ringte den tsjekkiske tv-kanalen Prima for å varsle om planene før han startet skytingen.

– Han sa at han ble mobbet, og ingen offentlige institusjoner ville hjelpe ham, sier Pavel Lebduska i Prima.

Lebduska, som varslet politiet umiddelbart, forteller videre at gjerningsmannen sa han hadde våpen og gisler og at han ville «ta seg av dette på sin egen måte».

Mange skudd

Angrepet startet rundt klokken 13 mens om lag 20 kunder var i restauranten Druzba i sentrum av byen. Eieren av restauranten, Pavel Karlik, sier gjerningsmannen kom inn og begynte å skyte med et håndvåpen.

– Jeg sprang umiddelbart ut bakdøren sammen med andre gjester, sier han til nyhetssiden Idnes.

Gjerningsmannen hadde meg seg to våpen og avfyrte rundt 25 skudd før han skjøt seg selv, sier borgermester Patrik Kuncar.

Ifølge politiet ble flere personer såret i skytingen, blant dem en kvinne som ble skutt i brystet. For henne er tilstanden kritisk.

Rystet

Restauranten ligger i den vanligvis fredelige byen Uhersky Brod, rundt 30 mil sørøst for hovedstaden Praha.

– Jeg satt rolig og drakk øl i restauranten. Så plutselig oppstår det skyting. De ansatte åpnet raskt bakdøren, og jeg flyktet, sier et ikke navngitt vitne til Idnes.

– Jeg er rystet over denne hendelsen. Jeg kunne aldri forestilt meg at noe slikt skulle skje her, på en restaurant jeg kjenner godt, sier borgermester Kuncar til tv-kanalen Ceska Televize (CT).