— Vi skulle gjerne visst hvorfor de bruker et slikt nyttig apparat på en slik måte. Jeg ville støttet en økning i antall observatører, sier Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

Russland fremstår nå som Syrias mest iherdige støttespiller, samtidig som Den arabiske liga og vestlige land forsøker å få igjennom en resolusjon mot Syria i FNs sikkerhetsråd. Syriske opposisjonsgrupper har oppfordret eksilsyrere til å demonstrere ved russiske ambassader verden over søndag, for å protestere mot at Russland vil legge ned veto mot en Syria-resolusjon.

Lørdag besluttet Den arabiske liga å innstille arbeidet til observatørene som ble sendt til Syria i desember. Årsaken er at volden bare øker i styrke.

Lavrov sier også at han ikke støtter vestlige ledere som mener at observatørenes arbeid var meningsløst, og at det er umulig å innlede forhandlinger med Syrias president Bashar al-Assad.

— Jeg mener at dette er meget uansvarlige uttalelser fordi det å forsøke å sabotere en mulighet til å roe ned situasjonen, er absolutt utilgivelig, sier Lavrov ifølge nyhetsbyrået ITAR-TASS. (©NTB)