KRISTIANSAND: 29-åringen ble påspandert taxi fra Grim til Lund av en 27 år gammel kristiansander. Da han kom til leiligheten på Lund var en 25-åring også til stede.

I retten fortalte 29-åringen en sterk historie i straffesaken mot de to som torturerte og skjøt ham mandag 27. august i fjor.

— Jeg var så vidt kommet inn døra før de startet med en elektrosjokkpistol. Samtidig ga de meg en revolver som jeg måtte holde i hånda. En lampe ble knust. Ledningen ble brukt som torturinstrument. 30-40 ganger fikk jeg støt. Jeg opplevde det som et avhør, der mine svar alltid var feil, og medførte straff. Etter hvert forstod jeg at 27-åringen mente jeg hadde gitt ham uren amfetamin. Det er ikke riktig. Jeg har selv brukt det samme stoffet, sa den fornærmede.

Smertefullt

— De to var skiftende i humøret. Plutselig kom skuddet. Jeg hadde problemet med å løfte armen på grunn av smertene fra skuddet. Som straff for dette kom det ekstra elektrostøt. Jeg kjente ikke noe da skuddet ble avfyrt. Først etterpå. Da var det smertefullt. De to i leiligheten bar etter hvert preg av å være usikre. Så snakket de om å skjære ut kula. Jeg kjente kula satt inne i armen. Armen var nummen. Plutselig så jeg prosjektilet ligge i et glass. Da hadde de tatt kula ut etter å ha operert meg med en kjøkkenkniv, fortalte 29-åringen.

Ifølge tiltalen skar de to et flere centimeter langt kutt i armen for å få ut prosjektilet.

— Jeg blødde ganske mye. Etter hvert ble jeg bedt om å ta av meg klærne. De ble brent. Jeg fikk låne noen klær, og etter cirka fem timer fikk jeg gå. Armen var inntullet i plastposer. Underveis hjem møtte jeg en kompis. Jeg fortalte at jeg hadde vært utsatt for en sykkelulykke. Kompisen sørget for at jeg kom til sykehuset, fortalte 29-åringen i retten.

Han opplyste at han har gått med en forkrøplet arm i et halvt år etter operasjonen i august i fjor.

— Selv om jeg på et tidspunkt ble torturert og skutt var jeg ikke modig nok til å begå selvmord, noe de vel ønsket.

Strømledning på beina

29-åringen fortalte på spørsmål fra dommeren at den strømførende ledningen fra den knuste lampen var mer smertefull mot beina enn elektrosjokkpistolen som ble brukt mot halsen og overkroppen.

29-åringen fikk ifølge sin forklaring flere ganger et våpen inn i munnen, med trusler om å bli skutt og lage et nytt hull i kroppen.

— Hele tida ble jeg minnet om at jeg hadde forgiftet noen med uren amfetamin, sa den fornærmede 29-åringen.

— Tror du at skuddet mot deg var et uhell?

— Det kan det ha vært. Men jeg oppfatter i hvert fall ikke dette som et uhell. Det ble siktet mot armen min før skuddet gikk av. Den ene tiltalte sa der og da at han visste jeg ville bli frisk. Derfor hadde han skutt meg.

Ble operert på kjøkkenet

Den fornærmede viste i retten fram arret i armen etter skuddet og operasjonen i stua på Lund og på sykehuset.

— Han var flink til å operere. Det var smertefritt, sa 29-åringen om operasjonen som skjedde på kjøkkenet i leiligheten på Lund.

— Men en del av muskulaturen er ødelagt.

På sykehuset kom den tiltalte 27-åringen på besøk og ga beskjed om dersom fornærmede fortalte noe om de som hadde skjedd, ville neste kule ramme hodet.

De to tiltalte benekter at skuddet ble avfyrt med vilje.