I en over 150 sider stor rapport, som bygger på intervjuer av over 100 ofre for sekterisk vold i Rakhine-staten, dokumenterer menneskerettighetsorganisasjonen myndighetenes rolle i overgrepene mot den muslimske minoriteten.

Buddhist-grupper og lokalbefolkningen anklages også for grove overgrep mot rohingya-minoriteten og andre muslimer. Over 100 mennesker er drept og 125.000 er drevet på flukt fra sine hjem.

— Regjeringen deltar i en kampanje med etnisk rensing av rohingyaene, og denne fortsetter i dag ved at de nektes nødhjelp og får begrenset sin bevegelsesfrihet, sier Phil Robertson som er nestleder for Human Rights Watchs virksomhet i Asia.

Volden blusset opp etter at en buddhistisk kvinne ble voldtatt 28. mai i fjor. Det førte til angrep mot rohingya-samfunn i juni og oktober.

— Mesteparten av volden ser ut til å ha blitt utført av væpnede bander, men ulike enheter fra sikkerhetsstyrkene var tause tilskuere uten å sørge for muslimenes sikkerhet. Til tider deltok de også direkte i grusomhetene, heter det i rapporten. (©NTB)