— Slik jeg ser det, har besøket allerede oppfylt målsettingene. Resultatene er blitt langt bedre enn hva jeg forventet, sa Xi da han lørdag møtte statsminister Dmitrij Medvedev.

I en tale i Moskva samme dag advarte Xi mot utenlandsk innblanding i andre lands saker, en uttalelse som nærmest er et ekko av hvordan president Vladimir Putin pleier å ordlegge seg.

Både Russland og Kina er vetomakter i FNs sikkerhetsråd, og de to landene har flere ganger stemt mot Syria-resolusjoner som de mener er for kritiske til regimet i Damaskus. Begge land har selv regioner preget av konflikt mellom sentrale myndigheter og etniske og religiøse minoriteter som de ikke ønsker at andre land skal blande seg inn i.

— Vi må respektere hvert enkelt lands rett til på egen hånd å velge sin utviklingsvei og motsette seg innblanding i interne saker i andre land, sa Xi i en tale til studenter.

Han fremholder at sterke forbindelser mellom Kina og Russland er «en viktig og pålitelig garanti for internasjonal strategisk balanse og fred». (©NTB)