Det er to uker siden Eidsivating lagmannsrett dømte den tidligere Vågå-ordføreren til ubetinget fengsel i ett år og tre måneder.

— Rune Øygard har gjort sine egne vurderinger, basert på at påtalemyndigheten ikke vil la saken ligge, og har besluttet at han vil erklære selvstendig anke over saksbehandlingen ved Eidsivating lagmannsrett, opplyser Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen.

Ifølge anken mener Øygard at det har skjedd tre feil i saksbehandlingen under rettssaken. Første punkt er at Øygard ikke fikk føre psykiater Lars Weisæth som vitne før skyldspørsmålet ble avgjort.

Øygard anker også fordi han ble nektet innsyn i den fornærmede jentas journaler hos barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP). Det tredje punktet går på at lagmannsretten tillot at fornærmedes behandlere fikk vitne før skyldspørsmålet var avgjort.

Øygard og forsvareren skriver i anken at retten bryter med prinsippet om likebehandling i retten når Øygards behandler avskjæres, mens jentas to behandlere fikk vitne. Larsen skriver at avgjørelsen er et brudd med prinsippet om fri bevisførsel og en krenkelse av Øygards rett til en rettferdig rettergang. (©NTB)