Oslo tingrett behandler tvistesaken mellom Klomsæt og staten ved Advokatbevillingsnemnden, og det er satt av fire dager til saken.

Klomsæt og hans prosessfullmektig, advokat Johannes Wegner Mæland, har innkalt til sammen 17 vitner.

Sigurd Klomsæt ble mistenkt for å lekke dokumentene fordi bilder som ble gitt til bistandsadvokatene — deriblant Klomsæt - ble vannmerket. Bildene som kom på trykk i en rekke medier, hadde Klomsæts vannmerking, ifølge politiet. Selv nekter Klomsæt for at han eller noen ved hans kontor kan ha lekket dokumentene til pressen. Bildene det er snakk om, viser blant annet Anders Behring Breivik kort tid etter terroraksjonen i regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011. Klomsæt ber om at inndragningen av advokatbevillingen ikke iverksettes før det foreligger endelig dom i saken. Han mener det ikke er lagt fram bevis for at han lekket bilder til pressen, og uttalte tirsdag at ting som taler for dette, vil komme godt fram i retten.

Advokat Siri Kristiansen hos Regjeringsadvokaten er prosessfullmektig for nemnda. Hun sier til NRK at hun ikke kan se noen grunn til å forstå saken annerledes enn bevillingsnemnda har gjort. (©NTB)