Etter at TV 2 i begynnelsen av august unnlot å søke forlenget avtale om allmennkringkasting, har statsråden bedt utvalget om få fortgang i arbeidet, melder Dagens Næringsliv. Utvalget har egentlig fått frist til å 1. mars neste år med å levere sin utredning. Nå vil derimot Hofstad Helleland ha en delrapport.

— Regjeringen vil følge opp Stortingets bestilling om et initiativ for fremtidig modell for kommersiell allmennkringkaster før jul. Derfor har vi bedt Mediemangfoldsutvalget forsere sitt arbeid og levere en delrapport i høst, slik at vi får grundig utredet ulike modeller som vi kan presentere for Stortinget, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

En del av arbeidet til utvalget går ut på å se på hvordan rollen som allmennkringkaster skal kompenseres. TV 2 har varslet betydelig kutt og skap spre 350 millioner kroner de neste tre årene. Ved å unnlate å søke den midlertidige avtalen med staten avviser kanalen å binde seg til daglige nyhetssendinger og til å ha hovedkontoret i Bergen.

I en epost til DN skriver Kulturdepartementet at «regjeringen er opptatt av mediemangfold og at det i fremtiden skal finnes flere og uavhengige miljøer for nyhetsformidlingen, aktualitet og debatt», (©NTB)