Åge Hareide er etter all sannsynlighet ferdig som trener i klubben etter at Bratseth fikk beskjed om at han lyst på landslagstrenerjobben.Det var ingen sinnssyk overraskelse, og det er viktig å presisere at vi ikke er uvenner. Jeg er ikke sint, men ganske frustrert, sa Rune Bratseth rett etter kampen. Han har så vidt startet prosessen med å skaffe Rosenborg en ny trener.

Den prosessen startet onsdag kveld, sa han.

Er Nils Arne Eggen aktuell som ny trener?

Vi utelukker ingen, svarte Bratseth.

Fredrikstad-trener Knut Thorbjørn Eggen kan være et annet aktuelt navn, sammen med dagens assistenttrener Ola By Rise.

Rune Bratseth la ikke skjul på at Åge Hareides "vingling" den siste tiden ikke har vært ideell, og at det ikke var noen umiddelbar god stemning under møtet han hadde med ham onsdag kveld.

Han blir uspiselig for klubben og supporterne. Vi kan ikke ha en mann som ikke har hjerte på rett sted, slo han fast.

Åge Hareide sa altså nei til å trene Norge i forrige uke, men nå er situasjonen en helt annen. Spørsmålet er om han fortsatt er aktuell, eller om NFF allerede har bestemt seg for en annen?

Jeg vet ikke hva som skjer akkurat nå. Forbundet må komme til oss dersom de fortsatt ønsker Åge, sa Rune Bratseth, og gjorde det samtidig klart at Hareide vil koste penger for NFF.

Det blir langt fra gratis, var Bratseths klare beskjed.

Ola By Rise er blant de aktuelle kandidatene til å overta trenerjobben i Rosenborg, og det er ingen tvil om at han har lyst.

Det er klart det er aktuelt, men jeg bruker ikke så mye tid på det nå, sa han til NTB.

Han la heller ikke skjul på at alt oppstyret rundt Åge Hareide har vært slitsomt.

Det har vært litt dramatisk, og jeg synes det er beklagelig at han slutter. Vi får ikke avsluttet det samarbeidet vi har startet på, sa han.