En slik overføring kan ventes i løpet av kort tid, meldte den britiske avisen The Guardian på sine nettsider søndag. Ifølge nyhetsbyrået Reuters kan et kommandoskifte være gjennomført «i løpet av de nærmeste dagene.»En amerikansk tjenestemann som ba om å få være anonym, sa søndag til nyhetsbyrået Reuters at operasjonen mot mål i Libya på ingen måte er avsluttet. — Jeg er ganske sikker på at det vil komme nye angrep, framholdt han.

Ifølge den amerikanske forsvarssjefen Mike Mullen er «den umiddelbare» hensikten med den vestlige militæraksjonen mot Libya ikke å få fjernet landets leder Muammar Gaddafi. Det er viktige å beskytte sivilbefolkningen, sa Mullen søndag

— Slik situasjonen nå er, vil vårt neste skritt være avhengig av hva Gaddafi gjør. Det er vanskelig å vite hvordan dette vil gå - han er en bølle, han er slu og han har en egen evne til å overleve, framholdt Mullen overfor fjernsynskanalen Fox News.

Den beste beskyttelsen for sivilbefolkningen får man ved å håndheve en flyforbudssone over libyske områder, sa Mullen videre. USAs president Barack Obama og utenriksminister Hillary Clinton har fra før av tonet ned sine krav om at Gaddafi må gå. (©NTB)