Jon Steven Hasseldal fra Arendal blir sjef for nye Øst politidistrikt. Foto: Torstein Øen

Det nye åremålet går over seks år. Lindeberg var en av fire søkere til jobben.

62-åringen ble første gang utnevnt som politimester i Agder 2008 og har det siste året vær konstituert i stillingen.

I den nye politireformen blir antall politidistrikt redusert fra 27 til 12 fra nyttår, men Agder består som eget distrikt med dagens grenser. Antall tjenestesteder skal imidlertid reduseres.

En av fire er kvinner

Kirsten Marie Lindeberg er cand. jur og har vært distriktssjef i Statens veivesen. Hun har arbeidet som juridisk rådgiver i Kristiansand kommune, kontorsjef i Grimstad kommune og administrasjonssjef i Statens veivesen i Aust-Agder. Hun har også arbeidet et år som advokatfullmektig og vært konsulent i Skattedirektoratet.

Lindeberg blir en avfire kvinnelige politimestere i Norge fra 2016. ## Blir sjef for nytt distrikt

En annen sørlending, Jon Steven Hasseldal (45), blir sjef for nye Øst politidistrikt. Han skal lede politiet i dagens Østfold, Follo og Romerikepolitidistrikter.

Hasseldal har vært konstituert som politimester Østfold politidistrikt siden august 2014. Før det var han politimester i Sunnmøre politidistrikt fra 2011. Hasseldal har også vært sjef for Grimstad politistasjon, distriktsleder ved Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland, lensmann i Froland og plan— og beredskapsplanlegger ved Agder politidistrikt. I tillegg har han vært FN-rådgiver/observatør i Kosovo.