Ikke siden EM på hjemmebane for ti år siden hadde «Oranje» vunnet en kamp i cupspillet i VM eller EM. Sverige ble riktignok slått i EM-kvartfinalen i 2004, men det var på straffer. Ellers har det vært tørke, tross mange oppvisninger i gruppekamper.Robben skjøt Nederland i ledelse i det 18. minutt da han viste fart og ferdigheter av gammel klasse på et framspill fra Wesley Sneijder. Sneijder doblet ledelsen i tomt mål etter forarbeide av Dirk Kuyt i det 84. minutt. Det virket som resultatkosmetikk, men ble avgjørende ettersom Slovakia fikk straffespark i det tilleggstiden var ute.

Róbert Vittek reduserte på straffesparket, men det var det siste som skjedde i kampen. Dommeren blåste av før Vittek rakk å hente ballen inne i mål.

Andre lag har imponert mer enn Nederland i dette VM, men Bert van Marwijks lag er sammen med Argentina alene om å ha vunnet alle sine kamper. Tar vi med kvalifiseringen, har nederlenderne tolv seirer av tolv mulige i verdensmesterskapet.

Totalt er de ubeseiret i 22 kamper, og i Sør-Afrika har Nederland framstått som et turneringslag. Slike henter ikke ut mer enn de trenger for å ta seg til neste runde. (©NTB)