MANDAL: Den eldste på 22 år er dømt til tre år og tre måneders fengsel. For den andre på 20 år blir straffen et år og ni måneders fengsel.

Det var 19. september i fjor at 22-åringen gikk inn i Sparebanken Pluss sin filial i Vigeland i Lindesnes. Her klarte han å rane til seg 35.200 kroner.

Dagen etter hadde han fått med seg 20-åringen. Fra Sparebanken Sør i Konsmo i Audnedal truet de til seg knappe 110.000 kroner. Samme kveld ble de arrest.

I retten forklarte de at bakgrunnen for ranene var narkogjeld.

I dommen heter det at bankran sprer generell frykt og utrygghet, og kan få store skadevirkninger for de personene som blir utsatt for det. "Ved bruk av våpen har handlingene også et sterkt element av risiko for alvorlige fysiske skader. Selv om våpnene i denne saken ikke var ladd, hadde tiltalte med seg ammunisjon ved begge ranene", skriver retten.

De vektlegger i skjerpende retning at 22-åringen begikk to ran på to dager.

I tillegg til fengsel er de dømt til å betale til sammen 190.000 til de ansatte som ble utsatt for ranene. De må også betale tilbake ransbeløpene som ikke har kommet til rette til bankene.

DØMT: Her er raneren på ferde i Sparebanken Pluss på Vigeland. Nå er vedkommende dømt til tre år og tre måneders fengsel.