— Dette var deilig. Vi spilte superbra i første periode, men er ikke på vårt beste i de to neste. Men det var nok til å vinne. Det var utrolig deilig, sa Zuccarello til Eurosport etter kampen.

Det norske mannskapet åpnet sterkt og ledet 2-0 mot et svært tafatt italiensk lag etter første periode. Mathis Olimb og Tommy Kristiansen scoret målene for Norge. Patrick Thoresen var nest sist på begge scoringene.

I annen periode var langt svakere sett med norske øyne. Italia scoret sågar da det var spilt knapt 35 minutter. Tommaso Traversa sto for reduseringen.

Dermed var det helt åpent foran den tredje og siste perioden. Vel vitende om at seier ville gi dem muligheten til å spille om OL-plass søndag, virket skuldrene til tider høye hos de norske spillerne.

Dermed var det noen svært spennende minutter fram til Jonas Holøs vartet opp med et praktfullt langskudd fra blålinjen og sikret 3-1-ledelse med 8.34 minutter igjen på klokka. (©NTB)