WASHINGTON: — Dette er litt av et sirkus, sier Kjellby, utflyttet mandalitt og leder av Unge Høyre i Hordaland.

Opp grytidlig Sammen med en delegasjon fra partiet har han dratt til USA for å blant annet oppleve hvordan amerikanerne feirer innsettelsen av ny president.

— Vi sto opp 03.40 i natt og trodde vi skulle få god plass på metroen, men allerede da var det sinnsykt mange folk oppe, forteller Kjellby.

Foto: Privat

EGET BILDE: Dette bildet har Kjellby tatt fra innsettelsen av Obama som ny president i USA. FOTO:Privat Midt i folkehavet på Capitol Hill sto Kjellby og lyttet til Barack Obamas innsettelsestale tirsdag. Han anslår at han sto omlag 800 meter fra presidenten.

— Vi så godt hva som skjedde, det var jo storskjermer vi kunne følge med på, forteller han.

Følte seg trygg

Kjellby forteller at han så bevæpnede politifolk på hustakene i området rundt folkemengden, men han følte seg aldri redd.

— Nei, men jeg er vel heller ikke den som blir redd i utgangspunktet, mener Kjellby.

Stort inntrykk

  • Det er helt utrolig å oppleve at så mange mennesker faktisk lar seg engasjere av en politisk tale som dette. Dette hadde aldri skjedd i Norge, sier den unge politikeren, som anser USA-turen som en blanding av studietur og ferie.

- Hva har gjort mest inntrykk?

— Atmosfæren! Her er det så mange glade, fornøyde folk - ingen sure miner, sier mandalitten, som har fått seg en opplevelse for livet.

Digger Obama

Til tross for at han er Høyre-mann selv - 20-åringen er stor tilhenger av Obama.

— Ja, vi er en hel gjeng Obama-supportere i reisefølget. Det er fasinerende å oppleve hvordan man i USA har evnen til å få politikken til å fenge, og demokratiet til å fungere i praksis, mener Høyre-politikeren.

Kjellby og hans reisefølge kom til USA 17. januar. Nå blir de i Washington frem til fredag. Da går ferden til New York, før de setter seg på flyet hjem til Norge 26. januar.

Kjellby studerer jus i Bergen på 2. året.