Både fylkeslaget og partiet sentralt oppfordrer Fredrikstad Høyre til å oppheve eksklusjonen av Apenes.Datatilsynets direktør og tidligere stortingsmann for Høyre, Georg Apenes, ble ekskludert fra Fredrikstad Høyre sent mandag kveld. Vedtaket kom på et ekstraordinært styremøte etter at Apenes kritiserte fylkesledelsen og stortingsrepresentant Martin Engeset fra Østfold Høyre.

Leder i Fredrikstad Høyre Bengt Morten Wenstøb trakk seg i protest etter at eksklusjonen var stemt gjennom, og styremedlem Brede Bøe trakk seg tirsdag. Flere andre lokal— og fylkespolitikere fra Høyre har gitt uttrykk for at de synes beslutningen var uklok. Martin Engeset selv har også sagt at han var imot en eksklusjon.

Victoria Gjelstad, som har tatt over som fungerende leder i Fredrikstad Høyre, sier det ligger mer bak beslutningen enn at Apenes har kritisert en partifelle.

Apenes har gjennom frittalende uttalelser i mediene truet det frie ordet i partiet, mener hun.

— I politikken skal det være rom for uenighet, men mange av våre medlemmer er skremt og har frykt for å uttale seg fritt. Han har kommet med personangrep, og slikt sømmer seg ikke. Vi kan ikke akseptere at Georg Apenes skal kue andre fra å uttale seg fritt, sier Gjelstad til Dagbladet.no. Hun reagerte også på at Apenes har oppfordret folk til å la være å stemme på partiet. (©NTB)