På sin hjemmeside www.keithurban.net snakker han åpent ut i en video om sin beslutning om å legge seg inn på en klinikk for avveining.Videoen ble lagt ut bare en uke etter at Urban bekreftet at han var ferdig med behandlingen på det kjente Betty Ford Center i Palm Springs i California der han ble skrevet inn 19. oktober i fjor. En rekke celebriteter er blitt behandlet ved klinikken opp gjennom årene, blant dem Robert Mitchum, Jerry Lee Lewis og Anna Nicole Smith.

— Det var ingen stor katastrofe som inntraff rett før jeg ble innlagt. Bare en serie små hendelser som skjedde i livet mitt og som begynte å tilta i styrke og som fortalte meg høyt og tydelig at jeg var langt unna veien mot avveining. Det førte til at livet mitt ble uhåndterlig, sier han.

Han sier videre at tidspunktet for behandlingen ikke kunne ha vært verre: - Det var så langt fra en ideell tid. Mens jeg var der hadde jeg fødselsdag og platen min ble gitt ut. Jeg savnet høsttakkefesten og alle helligdagene.

Urban innrømmer også at han hadde planlagt å være tretti dager i senteret, men oppholdet ble forlenget.

— Tretti dager ble til seksti dager. Seksti dager ble til nitti dager og, etter hvert som ukene gikk, lærte jeg virkelig hvordan jeg skulle slutte, sier Urban, som avslutter med en direktemelding til Nicole: - Hun var utrolig sterk og kjærlig og vennene og familien min var der. Det har virkelig vært helt overveldende. (©NTB)