– Vi er veldig, veldig fornøyde med å ha signert Skambankt. Vi er stolte over å få Skambankt til Sony Music og ser veldig fram til samarbeidet framover, og nytt album i 2010, sier Kim Paulsen i Sony Music.

– Vi er veldig, veldig fornøyde med å ha signert, kvitterer Terje Wintersø Røthing.

Skambankt har hatt et suksessrikt år med albumet «Hardt Regn» som debuterte topp 5 på Norges offisielle albumliste, massiv turnering, oppvarmingsjobb for AC/DC på Valle Hovin og en bejublet konsert på Roskilde Festival.

Terje Winterstø Røthing og resten av bandet er allerede i gang med nytt album som blir deres første utgivelse på Columbia Records/Sony Music.

– Vitamininnsprøytning

– Det har vært en vitamininnspørytning å få jobbe med nye folk som er så engasjerte, sier Wintersø Røthing.

– Vi var ikke misfornøyde med Tuba, men nå har vi gjort alle platene vi hadde kontrakt på der. Vi har ikke prøvd dette med stort selskap ennå, men det er klart Sony er et større selskap med større muskler.

Han er klar over det i seg selv ikke er noen garanti for suksess. Men han har stor tro på det nye samarbeidet.

– Vi er glad for å jobbe med nye, bra folk. Det har vi gjort før også, men alle er veldig engasjerte nå. Vi merket at det var motiverende da vi ble kontaktet av selskapet, og føler et komfortabelt press.

– Anerkjennelse

– For oss er det er det en anerkjennelse, og ikke minst spennende, å nå få muligheten til å gi ut musikk på et større selskap. Samtidig er det veldig inspirerende, og vi skal prøve å kanalisere forventningspresset ut i et nytt og enda bedre album allered høsten 2010, kommenterer bandet.

Mer kommers?

Skambankt tuller litt med at de skal bli mer kommerse, eller gå indie og køntri-veien. Men det er og blir tull. Det blir bare mer bank.

– Det er fortsatt oss fire som lager musikken. Vi er midt i prosessen her og er i full gang med ny plate og jobber med nye sanger. Det blir nytt studio og ny produsent, men det er ikke bestemt hvem ennå, sier Terje Wintersø Røthing.

Historien

Skambankt kommer fra Jæren og bandet ble opprinnelig startet ved en tilfeldighet i 1994 da et annet band ikke kunne stille på en avtalt spillejobb. I løpet av noen timer hadde bandmedlemmene skrevet ni sanger som ble framført samme kveld. Bandet hadde enkelte spillejobber som trio før de ble oppløst i 1995. I 2003, nok en gang ved en tilfeldighet, begynte de å spille sammen igjen. Da som en kvartett, og året etter ga de ut sitt selvtitulerte debutalbum, Skambankt. På albumet medvirket blant andre Prepple Houmb som gjestevokalist på sangen «KKK!». I 2007 kom oppfølgeren «Eliksir» etterfulgt av et år med turnevirksomhet i Norge og Danmark og festivaljobber blant annet på Quartfestivalen, Øyafestivalen og Malakoff Rockfestival. Høsten 2008 spilte de inn sitt tredje album, «Hardt Regn», i Bekkstudio på Nærland i Hå kommune.

For løye

– Vi skulle bare lage en demo for moro skyld. Så ble det en plate. Siden har vi skjerpet oss mer og mer for hver gang, sier han, og legger til at det kan virke som om bandet blir tatt mer på alvor, sa vokalist og låtskriver Terje Wintersø Røthing før utgivelsen av «Hardt Regn».

Det fikk han helt rett i.

Skambankt er :

  • Terje Winterstø Røthing – vokal, gitar

  • Hans Egil Løe Abelsnes– gitar

  • Tollak Friestad – bass

  • Børge Henriksen – trommer

Diskografi:

  • Skambankt (2004)

  • Skamania EP (2005)

  • Eliksir (2007)

  • Hardt regn (2009)

Her kan du se og høre Skambankt i høst:

  • Oslo — Rockefeller (18/9)

  • Bergen - Garage (3/10)

  • Haugesund - Tønnefabrikken (9/10)

  • Stavanger - Folken (10/10)