Spekulasjonene rundt Becks kommende album har vært mange. Den eksentriske artisten har alltid hatt sansen for å irritere platebransjen, og etter at Racounteurs og Gnarls Barkley slapp sine siste album uten forvarsel har det vært ventet at Beck ville gjøre noe lignende. Foreløpig ser det imidlertid ut til at Beck går for en tradisjonell utgivelse.

Låter

Rolling Stone Magazine melder nå at albumet «Modern Guilt», hans tiende album, har fått 7. juli som offisiell utgivelsesdato i Europa. I USA slippes albumet dagen etter. Singelen «Chemtrails» er nå tilgjengelig for forhåndslytting gjennom Becks offisielle nettside. Beck opptrer på Hove 25. juni, altså en god stund før det nye albumet slippes. Konserten er den første på hans turné i Europa.

Produsent

Produsent for den kommende platen er ingen ringere enn Brian Burton, bedre kjent som Danger Mouse. Overfor Rolling Stone har Beck beskrevet prosessen som å «presse inn to års låtskriving på to og en halv måned». Fra Hovefestivalens side meldes det at de slettes ikke var klar over at «fyren hadde et splitter nytt album med Dangermouse på lur. Vi booket Beck vi, ikke den plateaktuelle Beck», heter det på Hovefestivalen.no .

Her er låttitlene:

«Orphans»

«Gamma Ray»

«Chemtrails»

«Modern Guilt»

«Youthless»

«Walls»

«Replica»

«Soul of a Man»

«Profanity Prayers»

«Volcano»