Mannen kom kjørende i en lastebil der en sprengladning var gjemt blant melsekker. Innbyggere og irakiske regjeringssoldater i Tal Afar, som har hatt lite mat den siste uken, hadde stimlet sammen rundt bilen da mannen utløste sprengstoffet.I Ramadi vest for Bagdad omkom 17 mennesker, da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta utenfor en restaurant. Aksjonen var den foreløpig siste i en serie slik angrep i den vestlige Anbar-provinsen den siste tiden.

I Abu Ghraib-området like vest for den irakiske hovedstaden kom den sunniarabiske lederen Tharir al-Dari levende fra et attentat. Men fire andre ble drept i dette angrepet, blant dem al-Daris sønn.

Volden i Irak har blusset kraftig opp de siste dagene. USA og deres irakiske allierte har utplassert tusener av ekstra soldager i Bagdad for å forsøke å få bukt med striden mellom rivaliserende væpnede grupper som truer med å rive landet i filler.

I løpet av de siste fire årene er titusenvis av mennesker drept i opprørshandlinger og oppgjør mellom stridende muslimske grupper i Irak, og de aller fleste mistet livet i Bagdad. Dette fikk USA og den irakiske regjeringshæren til å sette i verk sin store sikkerhetsoffensiv. (©NTB)