Med seier i tirsdagens landskamp i Zagreb ville Norge ta seg inn blant de ti beste landene på FIFAs ranking. I stedet ble det en til tider kaotisk og urytmisk kamp for et lite samspilt norsk lag.Henriksen har imponert for Rosenborg denne sesongen, og var en av de nye spillerne Egil Olsen håpet skulle vise seg fram mot Kroatia. Drillo gikk for en ung og urutinert midtbanetrio på nedslitte Maksimir stadion. Det fungerte dårlig. Henriksen hadde med seg Ruben Yttergård Jenssen (anker) og Petter Vaagan Moen (indreløper). Trioen ble for lett mot teknisk lekne kroatiske spillere som Niko Kranjcar, Luka Modric og Ognjen Vukojevic.

For Henriksen ble det brutalt møte med A-landslagsspill. RBK-talentet var lite involvert i spillet og skapte minimalt. Etter en første omgang der Norge til tider ble utspilt, valgte Drillo å ta av både Henriksen og Yttergård Jenssen i pausen. Yttergård Jenssen var noe bedre i sin ankerrolle, der han viste godt pasningsspill. Likevel, det ble for lett og Drillo måtte se at utfordrerne til Henning Hauger og Christian Grindheim har et stykke igjen til internasjonalt nivå.

Det var ingen stor førsteomgang av Norge i Zagreb. Et teknisk pentspillende hjemmelag hadde ballen mest. Til tider var Kroatias lekne pasningsspill en fryd for øyet, men særlig effektivt var det ikke. Norge skapte lite, men Mohammed Abdellaoue viste igjen hvorfor han har fått en fin start i tysk fotball. Hannover-proffen headet Norge i ledelsen mot spillets gang etter 21 minutter. Moa stusset et godt frispark fra Espen Ruud i mål bak Stipe Pletikosa i vertenes mål.

Kroatia skapte mye, særlig på skudd. Ognjen Vukojevic var nær scoring etter et kvarter, men hans heading traff tverrliggeren. Rune Almenning Jarstein gjorde flere fine redninger, spesielt etter 29 minutter da Josip Simunic' gode heading ble avverget. Petter Vaagan Moen, som scoret mot Kroatia i 2007, hadde en brukbar mulighet etter en halvtime, men «Mjøsas Beckham» skjøt svakt utenfor med venstrefoten. (©NTB)