OSLO: Musikkjournalisten ble 61 år gammel. Ifølge VG døde Milde etter kort tids sykeleie, skriver Aftenposten.

Tor Milde var musikkjournalist , forfatter og kritiker, og ble for alvor kjent da han satt i dommerpanelet i Idol i 2005 og 2006. Milde hadde en lang karriere i norsk presse. På 80-tallet startet han selv opp popbladet "Hits", før han begynte i ungdomsbladet Topp der han jobbet som journalist og redaktør. I de senere årene har Milde levert stoff til en rekke aviser og magasiner.

Fra 2004 til 2011 var Milde tilknyttet P4 der han fungerte som anmelder og ekspert på film og musikk.

Som 30-åring jobbet Milde som markedssjef i Narvesen, men en dag tok han et nytt steg og sa opp jobben og startet musikk— og ungdomsbladet «Hits».

Etter «Hits» startet Milde som journalist og redaktør i ungdomsbladet Topp. Parallelt var han også journalist i musikkavisen Puls/Beat. Han var i tillegg med å starte jentebladet Mag, i dag kjent som Style Mag.

På TV

I 2007 stilte han opp i realityprogrammet «Den rette for Tor», hvor han skulle finne kjærligheten på TV3. I 1999 skrev han boken «Slik er menn» sammen med Einar Røhnebæk, etterfulgt av «Listomania» - det beste og the aller værste i pop og rock» i 2004. Han har også vært ansatt som fast frilanser for radiokanalen P4. Her fungerte han som anmelder og ekspert innen film og musikk.

Etter to sesonger med Idol avsluttet Milde i 2006 karrieren som dommer, men fortsatte som Idol-kommentator for VG. Her hadde han også de faste fredagsspaltene. «Ukens anbefalinger - 10 ting du må ha».

Sorg

— Tor var en av mine aller beste venner. Dette er veldig trist. Han var alltid der, og nå er han borte, sier journalist og programleder Yan Friis

På Facebook skriver forfatter og forlegger Vidar Kvalshaug:

"Farther Along, Tor Milde. Du var mentor for oss yngre i viktige år, fortelleren av de beste historiene, du hadde de skarpeste relikkene bak ditt bikkjesnille ansikt og vi kommer til å fortelle hverandre gode Milde-historier i mange, mange år. Det var ikke måte på hva du kunne, hadde vært med på, sagt og ikke sagt. Møtt alle de store rockstjernene, mørklagt et fjell i protest mot Jean Michael Jarre, kombinert kommers og kred på forbilledlig måte. Du var noe vi alle ville være og en alle ville være sammen med. Takk for alt, spesielt for at du lærte meg mye mer enn jeg trengte å vite om Michael Nesmith og Red Rhodes´ stålløp på "And the hits just keeps on comin´"