— Kunnskap er fremtidens olje for Norge. Regjeringen vil satse massivt på å gjøre gode lærere i skolen enda bedre. Flere elever må få møte sin drømmelærer, sa Solberg i nyttårstalen onsdag kveld.

Statsministeren sier det er en utfordring at norske elever ikke lærer nok på skolen i en tid da kravene til kunnskap øker. Ifølge statsministeren har hver fjerde norske 15-åring et kritisk lavt kunnskapsnivå i matematikk.

— Dette er alvorlig både for de det gjelder og for vårt samfunn. Mange av disse klarer ikke å fullføre videregående skole. De risikerer å stå uten jobb, sa Solberg. Hun slo fast at «vi skal ha et arbeidsliv med plass til alle».

Det gjelder også for dem som har fått et hull i CV-en etter en periode med psykiske problemer, sa Solberg. Hun viste til bedriften Stormberg, der 25 prosent av de ansatte har hatt vanskeligheter tidligere med å få jobb. Hun kalte bedriften et eksempel til etterfølgelse, men lovte også at regjeringen skal bidra:

— I årene som kommer vil regjeringen arbeide for å styrke det psykiske helsetilbudet. I dag er det ikke godt nok. Det må bli enklere å få hjelp. Barn og unges utfordringer må sees tidlig. Da unngår vi at små problemer får vokse seg store, sa Solberg. (©NTB)