Mannen fortalte i Nedre Telemark tingrett tirsdag at han hadde fått utbetalt beløpet og at det på lønns— og trekkoppgaven fra TV 2 ble kodet som «skattefri erstatning for tort og svie».

Mannen fortalte at han hadde valgt å tipse TV 2 fordi han regnet med at de beskyttet kildene sine, noe som viste seg ikke å stemme i dette tilfellet.

— TV 2 fikk sent på kvelden et nyhetstips om at det lå et lik et sted. Tipset ble oppfattet som så troverdig at TV 2 valgte å varsle politiet. Dette er ikke problematisk. Men så skjedde det en feil: Politiet fikk navnet på tipseren. Det har vi beklaget over for tipseren og forsøkt å rydde opp i senere, sier redaktør Bård Espen Hansen til Varden.

En 43 år gammel mann står tiltalt i drapssaken i Skien. Drapet skjedde på Gulset i Skien i begynnelsen av september 2013, og den drepte 35-åringen var husvert for drapstiltalte og hans kjæreste.

Saken er på grunn av TV 2-tipset omtalt som TV 2-saken. På en veranda på adressen kanalen hadde fått oppgitt, fant politiet et lik, og ifølge tiltalen hadde mannen ligget død i en uke. (©NTB)