Angrepet, som skjedde i august, er det første luftangrepet Storbritannia gjennomfører i Syria, men Cameron understreker at det ikke var ledd i den USA-ledede koalisjonen som bomber IS i Syria og Irak.

Cameron sier at én brite var drept i et presisjonsangrep med en drone, og at to som var sammen med ham, blant dem ytterligere en brite, også ble drept.

Han sier angrepet var et rent selvforsvarsangrep, og at det var fullstendig i henhold til loven, trass i at regjeringen ikke har Parlamentets godkjenning til militære aksjoner i Syria.

— Vi gjorde dette fordi det ikke var noe alternativ, sa han i Parlamentet mandag og la til at mennene hadde vært i gang med å planlegge angrep mot Storbritannia. Han sier at seks forskjellige angrep er avverget av politiet i løpet av det siste året.

Storbritannia deltar jevnlig i bombetokt over Irak og bidrar med droneovervåking over Syria, men deltar ikke i direkte militære aksjoner i landet fordi han ikke fikk støtte for det i Parlamentet i 2013. (©NTB) (©NTB)