Riksadvokaten har gitt ordre om at etterforskning av alvorlige seksuallovbrudd skal prioriteres og behandles raskt. Likevel er det blitt avdekket at det ikke finnes nasjonale konkrete måltall for seksuallovbrudd. Det gjør det derimot for mindre alvorlige saker som gir bedre utslag på kriminalstatistikken for oppklaringsprosent og saksbehandlingstid, skriver VG.

«Denne kombinasjonen fører til at kriminalitetsområder med konkrete måltall i en del tilfeller prioriteres foran seksuallovbrudd», fremgår det av en Kripos-rapport.

— Dette er uakseptabelt. Politimestrene er forpliktet til å følge opp føringer fra riksadvokaten og politidirektøren, og det forventer jeg også at de gjør, sier justisminister Anders Anundsen (Frp).

Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier det ikke er holdbart at politidistriktene ikke har skikkelige etterforskningsplaner.

— Vi er ikke fornøyd med de forskjellene som våre egne evalueringer av seksuelle overgrep viser. Denne forskjellen er ikke akseptabel, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård (©NTB)