PU-sjef Kristin Ottesen Kvigne, skriver i en epost til VG at det er gjort en «rekke funn av materiell som gir grunn til sikkerhetsbekymring» i forbindelse med registreringen av de mange asylsøkerne som er kommet til Norge de siste månedene.

Videre skriver Kvigne: «Vi varsler ukentlig PST om saker, men kan ikke gå i detaljer om antall. Vi vil gjerne understreke at dette gjelder et mindretall av dem som kommer, men at det er tiltakende og vurderes som bekymringsfullt.»

PU er for tiden under så stort press når de registrerer asylsøknader, at flere av spørsmålene om årsaken til flukten er blitt kuttet ut.

— Det er knapphet på tid og hender til å gjøre jobben, så vi registrerer på en annen måte enn vi gjorde tidligere, sier leder for PU i Råde, Rolf Hegli til VG.

Han sier det som er blitt droppet, er et grundigere intervju om grunnlaget for å søke asyl, noe Politiets utlendingsenhet gjorde uavhengig av selve asylintervjuet som Utlendingsdirektoratet (UDI) gjennomfører på et senere tidspunkt. (©NTB)