Norges Livredningsselskap, Svømmeforbundet og Redningsselskapet var blant deltakerne på møtet. Det var også Gjensidigestiftelsen, Venstre-politiker Abid Q. Raja og Linda Alzaghari fra tankesmia Minotenk. Sommer er høysesong for drukninger, og flere unge har allerede druknet i år.

— Det er veldig trist å lese, spesielt når man har barn selv, at barn dør fordi de mangler helt grunnleggende ferdigheter som å kunne svømme. Jeg har lenge vært frustrert over den manglende gjennomføringsevnen til norske politikere for å gjøre noe med svømmeferdighetene til barna våre, sier Raja til Dagsavisen.

Han mener at det offentlige har sviktet. Raja fikk en rekke innspill i løpet av det timelange møtet onsdag. Det må bli en rettighet å lære å svømme, det er behov for en klar definisjon av hva det betyr å kunne svømme, det må bli mer svømming i skolen, og Fylkesmannen må passe på at skolene følger opp. Disse innspillene tar Raja med seg videre.

— Vi skal lage et forslag som vi vil få regjeringen med på. En konkret handlingsplan, med en nasjonal norm for hva svømmedyktighet er, sier Raja.

Forslaget skal fremmes så snart Stortinget åpner igjen til høsten. (©NTB)