Juryen i saken mot Moussaoui fant mandag at franskmannen løy til FBI og at disse løynene førte til at nesten 3.000 ble drept i terrorangrepet på New York og Washington i 2001. Moussaoui er den eneste som er dømt av en amerikansk domstol for angrepet.

– Dere får aldri blodet mitt, ropte Moussaoui da dommeren og juryen forlot rettslokalet.

Fase to

Mandagens kjennelse betyr at 37 år gamle Moussaoui kan dømmes til døden når saken mot ham nå går over i fase nummer to. Det vil torsdag bli holdt nye rettsmøter for å avgjøre om Moussaoui skal idømmes dødsstraff eller få livstid i fengsel.

– Med denne kjennelsen har juryen funnet at dødsom er mulig i denne saken, sa rettsbetjent Edward Adams da han leste opp kjennelsen utenfor domstolen i Alexandria i delstaten Virginia mandag.

Planla

Moussaoui innrømmet i fjor å ha deltatt i planleggingen av terrorangrepet, og har fortalt at han var ment å fly et femte fly med Det hvite hus som mål.

Han ble imidlertid fengslet i august 2001, og påtalemyndigheten har hevdet at han kunne stanset angrepet på World Trade Center og Pentagon dersom han hadde fortalt om al-Qaidas planer i avhør. Dette sa juryen seg enig i mandag.

Juryen på tolv personer tok sin avgjørelse mandag etter om lag 17 timer med diskusjoner og overveiinger.