– Barnet er tatt hånd om, og er i god behold. Den siktede mannen ble pågrepet for et par timer siden, opplyser operasjonsleder Børge Løge i Follo politidistrikt ved 6-tiden mandag morgen.

– Vi har arbeidet via Interpol og har samarbeidet med polske myndigheter, sier fungerende politimester Ida Melbo Øystese i Follo politidistrikt til NRK.

Barnet i god behold

Politiet vil foreløpig ikke si noe om detaljene rundt pågripelsen. Mannen sitter mandag morgen i arrest i Polen.

– Det viktigste for oss er at både siktede og barnet er i god behold. Vi starter nå arbeidet med å få de to til Norge, sier Øystese.

Mannen ble etterlyst både i Norge og internasjonalt etter at hans 32 år gamle samboer ble funnet drept i rekkehusleiligheten til paret på Kolbotn i Akershus lørdag ettermiddag.

Kvinnen ble funnet med stikkskader på kroppen, men hvordan hun ble drept er ikke avklart.

Politiet venter at obduksjonsrapporten vil gi nærmere svar.

Skrik fra leiligheten

Naboer skal ha hørt et skrik fra leiligheten til paret ved 1-tiden natt til lørdag, og det antas at drapet skjedde da. Samboerparets bil forsvant fra stedet kort tid etter. Den drapssiktede mannen tok med seg det ett år gamle barnet han hadde med samboeren da han rømte fra åstedet.

Mannen er ikke en kjenning av politiet, og ifølge naboene var familien stille og rolige mennesker. Personer som kjenner samboerparet, har imidlertid gitt politiet informasjon om at 37-åringen skal ha slitt med psykiske problemer den siste tiden, melder NRK. Det skal også ha vært oppbruddsstemning i samboerforholdet.