Piratene blir dermed de sju siste i rekken på rundt 200 personer mistenkt for piratvirksomhet i Adenbukta som er blitt løslatt av EUs piratjegere så langt i år.Den norskeide kjemikalietankeren Bow Saga ble tirsdag angrepet av sju pirater i Adenbukta utenfor Mogadishu i Somalia. Den spanske fregatten SPS Victoria kom det norske skipet til unnsetning og fikk avverget angrepet.

Piratene ble holdt i varetekt om bord på det spanske skipet, men onsdag kveld kom altså beskjeden om at de blir sendt tilbake til hjemlandet.

— Vi ble dessverre nødt til å fatte denne beslutningen. I dette konkrete tilfellet hadde vi for dårlig tid, og vi klarte ikke å overholde tidsfristen som var gitt fra spanske myndigheter, sier pressetalsmann Per Klingvall i EU NAVFOR til NTB.

EU NAVFOR fikk i oppdrag å finne et egnet sted for utsendelse og rettslig forfølgelse for de sju piratene. Klingvall forklarer at dette må skje innen en gitt tidsfrist, som bestemmes av myndighetene i det landet som har piratene i varetekt, i dette tilfellet Spania. (©NTB)