— La oss begynne samtalene, og så vil noe av det første vi diskuterer der være dette spørsmålet om bosetninger, sa Benjamin Netanyahu i et intervju med CNNs Larry King onsdag kveld.Netanyahu gjentok budskapet fra møtet med USAs president Barack Obama tidligere på dagen, der han også tok til orde for at de direkte fredssamtalene med palestinernes president Mahmoud Abbas bør gjenopptas.

Abbas svarte onsdag at han ikke ønsker direkte samtaler med Israel, før det er gjort framskritt i de indirekte samtalene. Kravet som de palestinske selvstyremyndighetene vil ha oppfylt før direktesamtaler kan gjenopptas, er at Israel må stanse all byggeaktivitet i de jødiske bosetningene på den okkuperte Vestbredden.

For øyeblikket har Israel innført en midlertidig byggestans som utløper 1. oktober. Hamas avviser på sin side direkte samtaler og beskylder både USA og Israel for å ønske å forlenge Israels blokade av Gazastripen

Netanyahu møtte også USAs forsvarsminister Robert Gates i Washington onsdag hvor han understreket sikkerhetskravene som Israel vil komme med, dersom fredsforhandlingene med palestinerne gjenopptas. (©NTB)