Rørledningen ble rammet av en rakettdrevet granat og sto lørdag i brann, opplyser en tjenestemann i provinsen Shabwa. All eksport av gass fra Jemens Balhaf-terminal til Adenbukta stanset opp som følge av angrepet.Angrepet ser ut til å være en hevn for et luftangrep som fredag kveld drepte al-Qaidas mediesjef på Den arabiske halvøya, egyptiske Ibrahim al-Banna. Han beskrives som en av de mest sentral al-Qaida-lederne i Jemen.

Om lag 23 andre opprørere ble drept i angrepet, opplyser lokale kilder. En av dem skal være sønnen til den amerikanskfødte mullaen Anwar al-Awlaki, som ble drept i et amerikansk droneangrep 30. september.

– Abderrahman Anwar al-Awlaki ble drept i angrepet, sier en stammekilde til nyhetsbyrået AFP. Han skal ha fått opplysningen fra sykehuset som tok imot døde og sårede etter angrepet.

Mens jemenittiske myndigheter sier at angrepet ble utført av landets eget luftforsvar, mener innbyggere og lokale myndigheter at det var utenlandske fly som bombet al-Qaidas stillinger. (©NTB)