Tirsdagens episenter lå i Shizuoka, 12 mil sørvest for Tokyo. Det ble lenge kalt et etterskjelv, men Meteorologisk institutt i Japan anser det nå som et eget skjelv. Skjelvet hadde en styrke på 6,2. Bygninger i Tokyo svaiet, og togtrafikken fikk problemer, men ingen skal være skadd. Seismolog Conrad Lindholm ved det norske seismologisenteret Norsar mener dette skjelvet kom fordi spenningene i et stort område rundt Japan ble berørt da det voldsomme skjelvet kom før helgen.

— Det man frykter nå, er at reorganiseringen av spenningene kan føre til et enda større jordskjelv, enten på land eller i havet, sier Lindholm til NTB.

Han tror neppe det blir et skjelv med en styrke på 9, lik det på fredag. Men et jordskjelv på 8 er også svært kraftig, og det kan bli minst like ødeleggende.

— Det er ventet et skjelv i den såkalte Nankai-sonen, som ligger i havet like utenfor sørøstkysten av Japan. Dette ligger mye nærmere land enn episenteret for det forrige storskjelvet, og dermed vil det trolig få større konsekvenser, sier han. (©NTB)