Hercules-flyet funnet av norske soldater

Nikkaluokta (NTB-Jan Morten Bjørnbakk): Store vrakrester etter det savnede norske Hercules-flyet ble lørdag funnet spredt utover et stort område på en isbre vest for de to høyeste punktene på Kebnekaise.

  • NTB
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Det norske Forsvaret bekrefter funnet.

— Arbeidet med å avklare hva som har skjedd med mannskapet fortsetter med full styrke, sier Forsvaret i en pressemelding lørdag formiddag.

Vrakdelene ble funnet av norske soldater som søkte på bakken ved Rabotbreen på omkring 1.500 meters høyde. Funnet ble gjort tre timer etter at letingen ble gjenopptatt lørdag, ifølge den svenske redningstjenesten.

Vrakdelene ble funnet på Rabotbreen og på Björlingbreen. Området der vrakrestene er funnet er svært vanskelig tilgjengelig, terrenget er bratt og rasfaren er ekstrem, ifølge svensk politi.

Alt arbeide og all aktivitet på bakken dreier seg om å søke etter besetningsmedlemmene. Et helikopter er fløyet inn med ytterligere tre lavinehunder, slik at det nå er totalt seks hunder i området, sier politiets pressetalsmann Håkan Alselind til NTB. (©NTB)

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.