Etter tolv minutter gjorde Haugesund-angriper Christian Gytkjær det meste selv da han sendte hjemmelaget i ledelsen. Etter et nydelig mottak satte dansken ballen i mål fra skrå vinkel.

Målet skulle vise seg å bli avgjørende. For til tross for et stort press fra hjemmelaget, og en sluttspurt fra Hønefoss, ble Gytkjærs fine avslutning kampens eneste mål.

Hønefoss skapte lite. Og det ble ikke enklere for bortelaget da nysigneringen Øyvind Hoås ble utvist etter 53 minutter. Angriperen hadde allerede pådratt seg et gult kort da dommer Tore Hansen ga ham et nytt for å ha brukt albuen i en duell.

Haugesund holdt på overtaket etter utvisningen. Men målet kom ikke. Og det var nok noen som tenkte tilbake til fjorårets kamp mot slutten. For i 2012 stjal Hønefoss, også da med ti mann, med seg ett poeng da Riku Riski utlignet til 1-1 på overtid.

Bortelaget hadde sine muligheter. To hjørnespark skapte mild panikk i Haugesunds forsvar, før et tigersprang av keeper Per Morten Kristiansen forhindret Aleksander Solli fra å utligne fra langt hold. (©NTB)