Det vakte stor oppsikt da Apenes, som representerte Østfold Høyre på Stortinget fra 1977 til 1989, ble ekskludert av sitt eget lokallag under et ekstraordinært styremøte mandag. Generalsekretær Trond Hole i Høyre har bedt lokallaget omgjøre vedtaket, men det er slett ikke sikkert at det vil skje. Ifølge organisatorisk nestleder Carl Henrik Amundsen i Fredrikstad Høyre er det lagt opp til en ny bred diskusjon om saken på et ekstraordinært styremøte i kveld.

— Vi hadde en ryddig diskusjon på mandag også, da vedtaket ble fattet. Jeg har ingen idé om hva som vil bli utfallet av kveldens møte, sier Amundsen til NTB.

Fredrikstad Høyres leder Bengt Morten Wenstøb og styremedlem Brede Bøe trakk seg i protest mot mandagens eksklusjonsvedtak, men begge er invitert til styremøtet.

— Vi vil ha en bred behandling av denne saken, men vi er litt usikre på hvorvidt de to har stemmerett nå som de har trukket seg, sier Amundsen.

Bakgrunnen for eksklusjonen er i hovedsak Apenes' uttalelser om ledelsen i fylkespartiet og Østfold Høyres stortingsrepresentant Martin Engeset. Apenes beskrev i et avisintervju fylkesledelsen som en junta og Engeset som inkompetent, og advarte velgerne mot å stemme på partiet. (©NTB)