– Det har vært litt smårusk hos noen løpere, men ikke noe alvorlig. Alle er klare, sier sportssjef Øystein Haugen til NTB.Maren Haugli har slitt med luftveisinfeksjon og sto over NM enkeltdistanser sist helg, men er også klar for løp.

Det er det første av åtte verdenscupstevner denne sesongen. Fredag skal det gås 500 og 1000 meter for både menn og kvinner. Lørdag er det 500 og 3000 meter for kvinnene, mens de mannlige løperne skal i aksjon på 1500 meter. Siste dag av stevnet arrangeres 500 og 5000 meter for menn og 1500 meter for kvinner.

Håvard Bøkko skal gå to distanser: 1500 og 5000 meter. Hol-løperen tok fire gull i NM i Vikingskipet. På 500-meteren imponerte han med 35,89, som er kun 3/100 sekund bak hans personlige rekord fra Salt Lake City.

– Det var gode og solide løp. 500-meteren var veldig bra. Det gir trygghet og en god følelse, for den distansen er viktig i sammenlagtmesterskapene. De andre tidene var omtrent som de har vært på samme tidspunkt de siste årene, sier Haugen.

Dette er troppen i Heerenveen: Hege Bøkko (Hol), Ida Njåtun (Asker), Maren Haugli (Jevnaker), Håvard Bøkko (Hol), Henrik Christiansen (Asker), Espen Aarnes Hvammen (Eidsvold), Mikael Flygind Larsen (Holmestrand og Botne), Christoffer Fagerli Rukke (Hol), Øystein Grødum (Arendal), Håvard Holmefjord Lorentzen (Fana), Tore Solli (Sandefjord). (©NTB)