PALM BEACH/KRISTIANSAND: — Han løp fra stedet, og etterlot to skadede personer, den ene med en brukket arm, opplyser myndighetene til lokalavisen «Palm Beach Post».

Ifølge avisen skjedde trafikkulykken på et kjent ulykkessted i Palm Beach County etter at politiet hadde forfulgt kristiansandsmannen i bil. 49-åringen skal ha nektet å stoppe på politiets oppfordring etter at han var tatt i en fartskontroll.

Kjørte i 169 km/t

Ifølge politiet skal nordmannen ha kjørt en Bentley i 169 kilometer i timen. På stedet han krasjet er det 56 km/t som er fartsgrensen.

Etter ulykken, som skjedde klokken 02 natt til søndag forrige uke, skal mannen ha flyktet fra ulykkesstedet til fots. I bilen satt de to skadede passasjerene. Disse ble brakt til et lokalt sykehus for behandling.

Politiet klarte imidlertid å finne fram til eieren av bilen, som er en norsk forretningskollega. 49-åringen skal også ha kontaktet sin makker etter ulykken.

— Han ringte meg, og jeg ba ham kontakte politiet med en gang, sier bileieren, ifølge avisen.

Satt i arresten

Da mannen møtte opp hos Manalapan police i Florida tirsdag denne uken, ble han satt i arresten. Han har nå fått valget om å vente på en rettslig kjennelse, eller betale kausjon på 3000 dollar, nær 20.000 kroner. Mannen er siktet for å ha forlatt et ulykkessted, og etterlatt seg to skadede passasjerer.

Ifølge bileieren skal 49-åringen ha vært i Palm Beach for å ordne diverse papirarbeid for ham. Den norske forretningsmannen skal imidlertid ha bedt 49-åringen om å behandle bilen hans pent.

— Ikke som et underholdningskjøretøy, skal eieren av Bentleyen ha sagt.