Under en permisjon fra Bastøy fengsel skal den 36 år gamle torpedoen ha bedt om et nytt avhør med politiet, skriver VG Nett. Der endret han forklaring og sa at Hamre ikke var oppdragsgiver i saken hvor travkusken er dømt for to tilfeller av utpressing. I stedet omtaler mannen to menn fra Oslo.— Jeg har hatt oppdrag for dem tidligere. Da de kontaktet meg, fortalte de at det var Hamre som sto bak utpressingen, fortalte 36-åringen i det nye politiavhøret, som VG Nett har fått tilgang til.

Mannen ble pågrepet i forbindelse med et forsøk på å skaffe penger fra investor Trond Wilhelmsen. Da torpedoen innså at det ikke var dekning for kravet han var hyret for å kreve inn, skal han i sinne ha tystet på Hamre.

Etter at Hamres advokat, Nils Kristian Nordhus, hyret inn privatetterforsker Tore Sandberg ba torpedoen om avhøret som nå er blitt kjent. Sandbergs arbeid har også ført til at Nordhus har kontaktet Gjenopptakelseskommisjonen for straffesaker for å få gjenåpnet straffesaken mot Hamre.

Han peker på at det er kommet fram nye beviser, men vil ikke kommentere disse. Nordhus vil heller ikke si noe om innholdet i begjæringen som er sendt Gjenopptakelseskommisjonen. (©NTB)