HOTELLTEST: Havnebyen er stor og travel, men den delen av byen de fleste korttidsbesøkende oppsøker, er meget kompakt. Vi anbefaler uten blygsel fire sentrumshoteller i gangavstand til det meste for både shoppere og alminnelig nysgjerrige. Likeså ligger borgen Castillo de Gibralfaro og den herlige Malagueta-stranden en grei spasertur unna. To av hotellene er i klassen «trivelig luksus», og de holder hva ratingen lover.

Hotellene våre i Malagas sentrum ligger vel 20 minutters effektiv gange unna den nye superelegante jernbanestasjonen og den loslitte bussterminalen. Taxi dit fra gågaten koster 40-50 kroner. Fra våre sentrumshotell er det også kort vei til varemagasinet El Corte Ingles, og det like kjekke kjøpesenteret Larios Centro.

Ett av hotellene ligger fire kilometer utenfor den tetteste bykjernen, i El Pedregalejo, og ett har adresse Torremolinos. Dette siste stedet er selve skrekkbildet på spansk turistindustri, men tro oss — alt er ikke like fælt. Dessuten er det gode bussforbindelsene herfra til Malaga og severdigheter på kysten og i innlandet.

Enklest med taxi fra flyplassen til/fra alle hotellene. Drosjene opererer med et ekstra påslag for å kjøre til/fra flyplassen, og det er helgetakster i Malaga som i Norge.

Hotelltester

Storby-hotelltestene er et samarbeid mellom Fædrelandsvennen, Adresseavisen, Aftenposten, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad.

Prisene referer til hva vi betalte pr. natt den aktuelle uken testen foregikk.

Under testene er vi vanlige gjester uten å oppgi at vi er journalister.

Vi betaler selv alle utgifter til reise og opphold.

Verdt å besøke i Malaga

Museo Picasso og Casa Natal de Picasso, stedet der mesteren ble født i 1881. Ferskvaremarkedet Mercado Atarazanas, et sted å handle krydder.

Katedralen - et prosjekt så digert at byggherren ga opp å gjøre ferdig det andre tårnet.

Overkommelige utflukter

Granada med det berømte Alhambra. Buss er best.

Cordoba med det jødiske kvarter og moskeen/katedralen. Prøv det nye supertoget.

Hotel Fenix

4 stjerner

86 rom

Pris pr. natt: Kr. 360

Frokost inkl.

www.summahotels.es

5 Fasaden bedrar - her fristes man til å tro at dette er lite koselig hotell på tre etasjer. Skivebom. Marmor og søyler i inngangspartiet gir fornemmelse av solid standard, men dette er ingen upersonlig bomaskin. Vi tok heisen ned til sjette, og med ett var vi langt unna malstrømmen av turister, biler og mopeder og de kvelende hotellkolosser. Rommet var enkelt og koselig innredet med hvilestol (!), myk seng, og stort nok bad. Mini-veranda med bord og to stoler, en herlig krok for lesepils og middelhavsutsikt. Torremolinos kjentes plutselig eksklusivt! ti minutter til stranden, primærhensikten med besøk i denne byen. Frokosten solid. Effektiv trådløst nett mot betaling. Vi hadde maksflaks med bestillingen og fikk rommet svært billig. PLUSS: Vi må gi slipp på våre aversjoner mot turistghettoer.

MINUS: Lite lys på rommet og bare en kontakt. Fikk aldri skiftet den ødelagte pæren.

Hotel Larios

4 stjerner

40 rom

Pris pr. natt: Kr 860

Frokost inkl.

www.room-matehotels.com

5 En anelse luksus. Ligger på hjørnet av Plaza de la Constituicon. Rommet vårt vendte ut mot en lyssjakt der man hadde skapt et knøttlite grønt miljø med ekte potteplanter. Helt ok. Stille - og ingen angst for å sove med åpent vindu. Her vil bare Spiderman greie å snike seg inn. Hotellet legger stor vekt på personlig service som bl.a. annet omfatter neste dags værmelding med ønske om en god dag. Hotellet er gjennomført elegant innredet - helt i samsvar med de fire stjernene. Lekkert rom - selve drømmen for mennesker som elsker å dyrke sitt eget speilbilde. Velutstyrt bad. Grei bar/oppholdsrom, men noe trangt til frokost. Flygelet ble heldigvis stående ubrukt. Nøktern frokostbuffet. Trådløst nett mot betaling.

PLUSS: Beliggenheten topp. Tre engelskspråklige tv-kanaler.

MINUS: Fant ikke noe å klage på.

Hotel Cohiba

3 stjerner

10 rom

Pris pr. natt: Kr. 600

Enkel frokost inkl.

www.cohibahotel.com

4 Høy sjarmfaktor! Godt voksne føler seg brått unge igjen, mens de yngre vil nyte den enkle stilen. Kelneren setter alltid to flasker øl på bordet, nummer to i beredskap i kjøleren! Middelhavet vasker helt opp i fjæresteinene utenfor hotellet og strandpromenaden. Forstedet El Pedregalejo, en gang i tiden en fiskerlandsby. Taxi fra Malaga sentrum koster cirka 60 kroner. Turen tok knappe ti minutter. «Residensen» besto av soverom, og et lite rom med en stor sovesofa. Dessverre virket ingen av vegglampene over sofaen. Dette ekte dobbeltrommet, hadde attpåtil to tv-apparat, med internasjonale kanaler. Badet var lite, og manglet hylle.

PLUSS: Trivelig betjening, superb beliggenhet og hyggelig pris. Miljøbevisst.

MINUS: Ikke røykfritt. Ustoppelig cubansk musikk.

Hotel Don Curro

3 stjerner

118 rom

Pris pr. natt: kr. 560

Frokost ikke inkl.

www.hoteldoncurro.com

4 Sentralt beliggende og meget populært hotell. Ligger i en nesten bilfri sidegate. Kort vei til gågate og det dyre handlestrøket. Ryddig og rent alle vegne på et nøkternt - men kanskje noe gammelmodig innredet rom. Nøkkel til minibar i resepsjonen. Badet hadde plass til toalettmappe. Varierende språkferdigheter i resepsjonen, men dette ble mer enn oppveid av hjelpsomhet. Tv-krok/oppholdsrom ved siden av bar og restaurant i prinsippet røykfritt. Restaurantmenyen var beskjeden, men prisene «spiselige». Det er rikelig med tapasbarer og større spisesteder i nærmeste nabolag. Stolen på rommet vårt var god å sitte i! Vi hadde nesten gitt opp å oppleve slik komfort i Malaga. Sengen utmerket. Trådløst nett effektivt og gratis.

PLUSS: Beliggenhet ideell for shopping og strandturer.

MINUS: Bratt trapp opp fra gateplan, Ingen safe på rommet.

Hotel Molina

Lario

4 stjerner

115 rom

Pris pr. natt: kr. 810

Frokost ikke inkl.

www.hotelmolinalario.com

5 Hotell i luksusklassen, uten at det oppleves påtrengende. Ligger tett ved katedralen og Paseo del Parque, et promenadestrøk i beste spanske tradisjon. Shoppinggaten Marques de Larios begynner rett rundt hjørnet. Vertskapet skryter av at det er lydtett mellom rommene. Vi må gi dem rett. Et godt øre vil høre ventilasjonsanlegget, men det som ellers forekommer av støy er nok selvlaget. Det er ikke spart på marmoren, men spanjolene er glad i marmor så det noen vil betegne som sterilt, kan like gjerne defineres som ur-spansk. Verre var at madrassen kjentes hard som marmor. Hvilestolen på rommet var lite egnet til sitting. Litt spansk atmosfære hadde gjort seg.

PLUSS: Hjelpsomme resepsjonsfolk som har peiling på utflukter. Røykfritt.

MINUS: Frokost til 13 euro dyrt i forhold til utvalget.

Atarazana

Malaga Boutique

Hotell

3 stjerner

39 rom

Pris pr. natt: Kr. 640

Frokost ikke inkl.

www.atarazanas@balboahoteles.com

4 Beliggenhet tett ved Malagas fargerike innendørs ferskvaremarked. De elegante shoppingstrøkene og restaurantgatene et par hundre meter unna. Svært nøkternt innredet rom. Badet er velutstyrt, men trangt. Noen av rommene vender inn mot en stille bakgård, andre ut mot det hørbare spanske gateliv. De som ikke orker å leite opp et spisested på kveldstid, kan trygt innta plassene i hotellets artig innredede restaurant. Service og kvalitet helt utmerket, og prisene anstendige. Åpent alle hverdager. Hvis frokosten synes dyr, stikk innom for en bocadillo-frokost i baren Los Pueblos i neste dør. Stedet er meget folkelig, spansk og støyende, nærmest et pluss for hotellet. Dagligvarebutikk for øl, skinker og vann vegg i vegg.

PLUSS: Hjelpsom betjening i resepsjon og restaurant.

MINUS: Ingen salong eller oppholdsrom utenom bar/restauranten.