Tolv av drukningsulykkene skjedde etter fall fra land eller brygge. Videre har to personer druknet i forbindelse med bruk av fritidsbåt, mens én person døde etter at bilen han satt i, havnet i vannet. Den siste er det ikke gitt noen detaljer om.

Totalt druknet altså 16 personer i første kvartal i år, en liten nedgang fra samme periode i fjor. Da mistet 17 personer livet i drukning.

Det var flest drukningsulykker i Rogaland, hvor seks personer døde av drukning i første kvartal. I samme periode har tre personer druknet i Hordaland, mens Østfold og Møre og Romsdal har hatt to drukningsdødsfall hver. Videre omkom det én person i Trøndelag, Vest-Agder og Vestfold.

Redningsselskapet minner om at vannet er svært kaldt i april og oppfordrer alle som oppholder seg på og ved sjøen i påsken, om å passe ekstra godt på seg selv og dem de er sammen med.

– Faller du i vannet, er det viktig å ikke få panikk. Behold roen og flyt på ryggen til du har kontroll på pusten – det tar under ett minutt. Så kan du rope på hjelp eller svømme til land hvis du er i stand til det, sier seksjonsleder Tanja Krangnes for fagområdet drukning i Redningsselskapet.