Det var en sterkt preget RBK-trener som mottok beskjeden om at spilleren han selv hentet fra Arendal til Stabæk er funnet omkommet. Jönsson trente midtstopperen i mange år, og hadde et veldig godt forhold til mannen han traff på Lerkendal for halvannen uke siden.

— Først og fremst føler jeg med familien hans og alle i Stabæk-familien. Han var en veldig fin gutt, som brydde seg veldig om alle rundt seg, sier Jönsson.

— Jeg kjenner smerte når jeg tenker på det. Det gjør vondt, fortsetter han.

Treneren minnes godt tilbake til da han hentet purunge Gromstad til Stabæk. Han lot seg først og fremst imponere over holdningene til midtstopperen.

— Vi hentet ham ikke først og fremst på grunn av fotballegenskapene. Men mer fordi han hadde så solide holdninger, sier Jönsson.

Fotball-Norge i sorg

Dødsbudskapet ble mottatt med sorg i hele Fotball- og Idretts-Norge.

- NFF sender våre varmeste tanker til Tor Marius Gromstads familie, venner og kollegaer i Stabæk. Dette er en trist dag for norsk fotball, sier fotballpresident Yngve Hallén til fotball.no.

Også toppfotballsjef Nils Johan Semb gir sin støtte til familie og venner.

– Det er fryktelig trist. Ord blir fattige i en slik sammenheng. Mine tanker og sympati går til familien, etterlatte, lagkamerater og klubben hans, sier Semb til NTB.

Flere spillere og idrettsutøvere har uttrykt sin sorg på Twitter i løpet av dagen.

«Kvil i fred Tor Marius Gromstad..Ufattelig trist, mine tankar går til familien, venner, Stabæk og heile fotballnorge.. Ufattelig», skriver Sogndal-spiller Ørjan Hopen.

«Hvil i fred Tor-Marius Gromstad», skriver håndballspiller Amanda Kurtovic.

«Hvil i fred, Tor Marius Gromstad. Mine varmeste tanker går til hans familie. Dette er en svært tung dag for oss alle #fantastiskmenneske», skriver Rosenborg-spiller Markus Henriksen.

«Idretten mottar den ene triste nyheten etter den andre. Gromstad 22 år funnet død. Finnes ikke ord, alt er bare forferdelig trist.», skriver tidligere sportssjef i Stabæk, Jan-Erik Aalbu.

«Hvil i fred, Tor-Marius Gromstad! mine tanka går til familie, venna, lagkamerata og bekjente.. uvirkelig:(», skriver Molde-spiller Magus Wolff Eikrem.

Onsdagens eliteseriekamp mellom Vålerenga og Stabæk er utsatt på grunn av dødsfallet.

Også idrettsutøvernes fagforbund (NISO) minnes Tor-Marius Gromstad, som var tillitsmann i NISO.

— Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om at Tor-Marius Gromstad er død. Våre varmeste tanker går til familie, venner og alle i og rundt Stabæk Fotball. At et ungt liv går bort så altfor tidlig er ufattelig trist. Dere skal vite at vi er mange som deler sorgen med dere. Dette er en veldig tung dag for oss i NISO. Vi har mistet en av våre dyktige tillitsmenn. Som tillitsvalgt i Stabæk Fotball var Tor-Marius i tett kontakt med NISO, og med sin væremåte og ryddige framferd gjorde han stort inntrykk på oss alle, skriver forbundsleder Joachim Walltin på NISOs nettsider.