Et barnerom kan være så mangt. Det skal jo først og fremst være et soverom, men det er minst like viktig at det er gøy å leke der inne.

Det kan være så fullt av leker at man ikke ser gulvet, det kan være køyeseng med spennende hule under, det kan være knallfarget, pastellfarget, blomstrete eller svartmalt.

Se bildene:

Vi har plukket ut noen ekstra stilige rom for inspirasjon:

1. Jenterom med slott

Her bor: Alba Viola (6)

Hvor: Holstebro/Midtjylland i Danmark

SOVEKROK: Alba Violas seng er bygget inn i veggen. Det er plass til leker under sengen. Effektivt og plassbesparende. Foto: @krea_pernille

Alba Violas rom ble laget ut ifra temaet «Lek og bevegelse», forteller moren til oss. Målet har vært å skape et barnerom med stil som appellerer til lek.Seksåringen har slott i det ene hjørnet av rommet, for det ønsket hun seg.

Slottet har tre etasjer. I første etasje er det tavlevegg, bokhylle og en myk stol som passer til å sitte å lese i. Andre etasje rommer masse lys, tepper og puter, og en Ipad-holder så man kan se TV eller spille.

EGET TÅRN: Et treetasjers tårn har Alba Viola i sitt rom. Der liker hun å leke med dukker. Foto: @krea_pernille

I tredje etasje er det bamser og tøydyr, og man kan se over «slottsmuren».Se flere bilder på bloggen kreapernille.com eller på Instagram, @krea_pernille

Lei overfylte skap og skuffer?

2. Tenåringsrommet

Her bor: To amerikanske tenåringer

Hvor: Miami Florida, USA

Interiørarkitektene i DKOR Interiors har ikke bare pusset opp tenåringenes soverom. De har renovert hele huset, og stilen kaller de «MOODY contemporary».

Rommet på bildet ble designet for to søsken. De ønsket seg et enkelt og avslappende rom der de kunne tilbringe tid.

FARGERIKT: Amerikansk tenåringsrom. Foto: DKOR Interiors

Det går i grønt og hvitt, med knallfargede elementer.Begge to er en del på rommet, enten om de gjør lekser eller bare «henger ut». De elsker rommet sitt.

Gikk 250.000 kr over takst:

3. Ingrids rom

Her bor: Ingrid (2)

Hvor: Sverige

Elin Tegström elsker fine barnesaker og fargeglade rom «som man blir glad av». Det synes på datteren Ingrids rom.

Toåringen elsker både å leke med biler på bilteppet og lage mat på kjøkkenet sitt, og å lese bøker, forteller moren.

— Det beste er å finne billige ting på loppemarked, eller å lage selv, skriver Tegström til oss.

barnerom-elin-tegstrom.jpg Foto: Elin Tegström

Tipiteltet har hun laget selv av bambuspinner, tråd og gamle laken som kostet henne 30 kroner.Se flere bilder på Instagram, @elinteg.

Leier frivillig:

4. Esters sommerfuglrom

Her bor: Ester (6)

Hvor: Sverige

SMINKEBORD: Kjøpt brukt og malt om. Foto: Maria Holm

Ester har akkurat fått eget rom. Så langt har hun delt med lillesøsteren Edit på tre år.

ESTERS DANSEHJØRNE: Den gamle lampen har fått discopære. Foto: Maria Holm

— For to uker siden fikk hun sitt eget rom, og hun synes det er såååå deilig, skriver moren Maria Holm til oss.Nesten alt i Esters rom er vintage, arv eller fra loppemarked. Sengen har moren fått kjøpt for halv pris, sminkebordet kjøpte hun for 150 kroner og malte om, og stolen kostet 30 kroner. Den har også fått en runde med malerpenselen.

På den andre siden av rommet har Ester dansehjørne med speilvegg fra 80-tallet. De karakteristiske svarte prikkene som holder speilene sammen er spraymalt i perlemorsfarge.

SOMMERFUGLROMMET: Tapeten er ny, og den fikk Ester velge selv. Foto: Maria Holm

Se flere bilder på Instagram, @tradgardsgatan_6 Fikk ikke plass til alle barna:

5. Prikkerommet

Her bor: Vilde (3)

Hvor: Stavanger

— Ideen bak rommet er en ønske om en monokrom palett, i nordisk og minimalistisk stil. Men litt myket opp sammenlignet med lillebrorens rom, skriver Vildes mor, Veronica Fjermestad, til oss.

Veggen er grå, og fargen ble valgt for å gi en dempet, koselig stemning i et rom med sterkt dagslys. Prikkene valgte Vilde selv, hun ville ha svarte polkadott wall stickers fremfor rosa hjerter og lilla sommerfugler, forteller moren.

PRIKKETE: Rommets beboer valgte prikkene selv. Foto: @palettenoir

— I hele rommet er det brukt lave skap. Da gjemmes lekene for et ryddig uttrykk og det bevarer følelse av større rom med god takhøyde.Se flere bilder på Instagram, @palettenoir

6. Det blå rommet

Her bor: Charlie (1,5)

Hvor: Borlänge, Sverige

BLÅTT: Her bor svenske Charlie. Foto: @charnelia80

I ett rom med veldig mange blå ting sover og leker Charlie.Moren Anna-Karin har laget mye av interiøret selv, i tillegg til loppisfunn hun har endret på.

Hun har sydd veldig mye, vimpler, puter, stjerner og stoffet som er drapert over sengen.

— Jeg vil at man skal få en varm og koselig følelse i rommet, og at det skal lokke til lek og moro, skriver Anna-Karin til oss.

MYE HJEMMELAGET: Charles mor har sydd og ordnet mye til rommet hans. Foto: @charnelia80

Charlie elsker kjøkkenet sitt, som er bygget av en gammel TV-benk, i tillegg til å leke med bilene i garasjen.Se flere bilder på Instagram, @charnelia80

Les også: