Siden Pokémon Go ble sluppet i de store engelskspråklige landene i veden i begynnelsen av måneden, er spillet blitt tilgjengelig i rundt 30 land.

Sprengt kapasitet?

Fredag var turen endelig kommet til Japan, landet som ga verden Pokémon på 1990-tallet. Det spekuleres på om grunnen til at det har tatt så lang tid før japanerne fikk være med på leken, er at kapasiteten på serverne som styrer spillet har vært sprengt.

McDonalds ligger an til å bli spillets første offisielle partner i Japan. 3000 serveringssteder blir «treningssentre» der spillere kan møtes til dyst.

De går 100 kilometer på en helg:

Utvidet virkelighet

Spillet bruker såkalt augmented reality, også kjent som utvidet virkelighet på norsk.

Ved hjelp av kameraet på mobiltelefonen fremstår det som om spillfigurene opptrer i spillernes fysiske omgivelser. Målet er deretter å jakte på og fange inn de digitale monstrene.

Flere spillere blir så oppslukt av spillet at de helt glemmer å ta hensyn til omverdenen, noe som kan føre til både komiske og farlige situasjoner. Når man starter spillet, kommer det en oppfordring på skjermen om å være oppmerksom på hva som skjer rundt deg.

Uhell og ulykker gjør at japanske myndigheter understreker overfor ferske Pokémon-spillere hvor viktig denne henstillingen er. (©NTB)

— Faren for utestengelse er minimal:

Sulten på flere teknologi-nyheter?