Strømsgodset – Stabæk 2-3

Det ble riktignok ikke så lett, på tross av at gjestene fra Bærum gikk opp i en 3-0-ledelse etter 55 spilte minutter.

Ødegaard & Co slo tilbake to ganger, og i sluttminuttene jaget Godset utligning. Men Stabæk ridde av stormen og tok en imponerende trepoenger i Drammen.

— Godset var gode og hadde mange sjanser, men vi tar tre poeng, og det er deilig på en lørdag! sier Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg til C More.

— Vi kommer tilbake og scorer to mål, men vi manglet litt i dag, sier Godset-spiss Peter Kovacs.

Magne Hoseth satte inn kampens første mål for Stabæk. Foto: NTB scanpix

Stor 1. omgang av HosethFørste omgang handlet om én mann: Magne Hoseth. Den tidligere Molde-profilen noterte seg for både scoring og assist, og på tross av at han kun spilte én omgang, var han kampens viktigste spiller — kanskje sammen med Stabæk-keeper Sayouba Mandé.

Etter 15 minutter utnyttet Hoseth en tabbe av Godsets Marius Høibråthen og stjal ballen. 33-åringen så at Godset-keeper Anders Gundersen sto langt ute og skjøt til fra godt over 30 meter. Ballen gikk i en lekker bue over Gundersen i Godset-målet, og 1-0!

Et kvarter senere skulle Stabæk ryste den regjerende mesteren igjen. Og nok en gang var lagets nummer 16 (Hoseth) svært involvert. Hoseth fikk ballen på venstresiden i feltet og fant Franck Boli med et følsomt innlegg.

Stabæk-spissen hadde ingen problemer med å heade inn 2-0 til gjestene.

Martin Ødegaard var god på Godsets midtbane, men kunne ikke hindre nederlaget. Foto: NTB scanpix

Nytt drømmemålLandslagsaktuelle Martin Ødegaard var toneangivende for hjemmelaget, men kunne ikke hindre at Stabæk nok en gang fikk ballen i kassa etter pause. Nok en gang en drømmescoring.

Ville Jalasto ville ikke være dårligere enn lagkompis Hoseth da han klinket til på hel volley fra 16-meteren. Ballen gikk som et prosjektil i krysset bak en sjanseløs Godset-keeper.

Men ikke tro at Strømsgodset var tannløse. Det var nemlig smått utrolig at de ikke lyktes foran mål. Øyvind Storflor og Martin Ødegaard var alene med keeper – uten å få ballen i mål.

Men etter 70 minutter løsnet det endelig for hjemmelaget. Mounir Hamoud slo en herlig pasning til Lars Christopher Vilsvik, som kom fossende ved den bakerste stolpen. Backen satte ballen kontant i mål på hel volley.

Fem minutter senere var Godset på farten igjen. Ødegaard slo ballen inn i boksen, der innbytter Peter Kovacs stusset ballen videre til spissmakker Marvin Ogunjimi. Belgieren satte ballen i mål fra kort hold.

2-3 på Marienlyst, og Godset fikk nytt håp. Men det endte med tap for de regjerende mesterne.

Strømsgodset – Stabæk 2-3 (0-2)

7077 tilskuere

Mål: 0-1 Magne Hoseth (15), 0-2 Franck Boli (28), 0-3 Ville Jalasto (55), 1-3 Lars-Christopher Vilsvik (71), 2-3 Marvin Ogunjimi (76).

Dommer: Trond Ivar Døvle.

Gult kort: Gustav Mendonca Wikheim, Thomas Sørum, Strømsgodset, Mande Sayouba, Anders Trondsen, Stabæk.

Strømsgodset (4-4-2): Anders Gundersen – Lars-Christopher Vilsvik, Gustav Valsvik, Marius Høibråten (Jarl-André Storbæk fra 45.), Mounir Hamoud – Martin Ødegaard, Iver Fossum, Bismark Boateng (Øyvind Storflor fra 38.), Gustav Mendonca Wikheim – Marvin Ogunjimi, Thomas Sørum (Peter Kovacs fra 61.).

Stabæk (4-4-1-1): Mande Sayouba – Ville Jalasto, Morten Morisbak Skjønsberg, Nicolai Næss, Anders Trondsen – Michael Stephens, Andrew Jacobson, Luc Kassi (Eirik Haugstad fra 83.), Franck Boli – Magne Hoseth (Tomasz Sokolowski fra 45.) – Fredrik Brustad (Jon Inge Høiland fra 75.).