De fem spillerne skal ha veddet flere tusen pund på Accrington Stanleys siste seriekamp forrige sesong, mot Bury.

Fire av de mistenkte (Jay Harris, David Mannix, Robert Williams og Peter Cavanagh) var Accrington-spillere, den siste (Andrew Morgan) var Bury-spiller.

Mannix hadde kontrakt med HamKam så sent som i fjor. Han kom til Hamar i 2007, men slo aldri helt til.

Mannix har tidligere vært læregutt i Liverpool, og fikk en del publisitet i Norge etter et oppslag i Aftenposten om at Liverpool hadde kappet hodet av ham på et lagfoto.

FAs regelverk forbyr spillere, managere og andre trenere for å vedde penger på kamper eller turneringer som de deltar i eller har direkte eller indirekte innflytelse på.

Harris og Cavanagh spilte i kampen, som Bury vant 2-0. – Alle fem skal ha veddet på Bury-seier, heter det i en uttalelse fra FA.

Mannix satte om lag 4000 pund, Mangan 3500, Harris 2000, Williams 1000. Cavanagh satte et mindre beløp på et kombinasjonsspill. FA ble varslet av veddemålsfirmaer som registrerte unormalt stor interesse for kampen.

Harris, som nå er Chester-spiller, er også anklaget for å ha spilt på en kamp med sin nye klubb. Cavanagh er anklaget for å ha spilt på en annen kamp med Accrington Stanley, og begge skal ha veddet på andre 2.-divisjonskamper.

Alle fem har frist til 23. april med å svare på anklagene.

Cavanagh var også læregutt i Liverpool, mens Harris har en fortid som Everton-læregutt.

(Aftenposten.no/©NTB)