DRAMMEN (aftenposten.no): Foran speidere fra de tre storklubbene fikk Martin Ødegaard 65 minutter på banen i Strømsgodsets 1-1-kamp mot Sogndal på Marienlyst lørdag.

Han fikk med seg et skuddforsøk, noen dribleraid, gode pasninger, mindre gode pasninger og noen balltap. I tillegg ble han sendt i bakken av større og sterkere Sogndal-spillere. Men noen dominans som mot Sandnes Ulf forrige runde ble det ikke foran drøyt 7000 tilskuere i Drammen.

— Martin spilte ingen dårlig kamp. Med tanke på alt oppstyret rundt ham i det siste synes jeg han gjorde det ganske godt, sier Strømsgodset-trener David Nielsen.

Sogndal passet godt på Martin Ødegaard lørdag. Her er det Babacar Sarr som prøver å holde tritt med 15-åringen Foto: NTB SCANPIX, Audun Braastad

Og oppstyr har det vært. Og på tribunen mot Sogndal satt representanter for Barcelona, Bayern München og Everton. Men daglig leder i Strømsgodset, Erik Espeseth, sier til Aftenposten at klubben ikke tar grep for å skjerme 15-åringen.— Vi tar det helt med ro når det gjelder Martin Ødegaard. Det blir ingen voldsomme tiltak fra vår side for å skjerme ham. Han er en talentfull gutt som skal bli mann etter hvert. Og han er fostret opp hjemme hos Hans Erik Ødegaard og er en ster gutt og en glad gutt. Jeg er ikke redd for at det skal bli for mye rundt ham, sier Espeseth.

- Sitter dere på en gullgruve her?

— Vi tenker kun på treninger, treningsuker og kamper, så får dere i media skrive det dere vil. Vi har ikke fokus på eller tenker på det, sier Godset-lederen.

- Hyggelig at Barca følger med

Selv sier 15-åringen at han ikke føler han trenger å bli skjermet.

— Det er jo opp til meg selv om jeg vil lese aviser. Dere får skrive hva dere vil, det bryr jeg meg ikke så mye om, sier Ødegaard til Aftenposten og smiler lurt.

- Det oppstyret som har vært rundt deg nå, merker du det, preger det deg på noen måte?

— Nei. Jeg har samme fokus inn mot hver kamp uansett hva som står i media eller hvem som sitter på tribunen. Det var hyggelig at Barcelona var her og fulgte med, men jeg er Godset-spiller, og det kommer jeg til å være en stund fremover.

Fikk tøff behandling

Sogndal hadde gjort hjemmeleksen, og satte større og sterkere spillere til å passe på Ødegaard. Det fikk unggutten merke.

— Jeg slet etter hvert litt med å gå på det ene beinet, de trøkket til utpå der. Jeg fikk litt juling, men det er sånn det er. Jeg synes jeg skulle hatt noen frispark, men det er vel ikke alt dommeren ser, sier Ødegaard.

Godset-trener David Nielsen behandler Ødegaard som hvilken som helst annen spiller i laget. Ifølge dansken er det ikke behov for ekstraordinære tiltak.

— Vi passer jo alltid på ham, men vi skal ikke gjøre noe stort nummer ut av dette. Martin takler alt dette veldig bra selv. Men vi så hva Sogndal gjorde mot ham i dag, det kommer det til å bli mere av. De legger sterke spillere på ham og klinker til. Men det lærer han av, selv om han får litt juling. Vi kan uansett ikke forvente at han skal gjøre som mot Sandnes Ulf i hver kamp. Det ville vært helt overnaturlig, sier Nielsen.